Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vendosim lulelakrën, supën e pulës dhe 1 filxhan ujë në një tenxhere të vogël dhe e lemë të ziejë derisa lulelakra të zbutet, rreth 25-30 minuta.
Pastaj heqim tenxheren nga nxehtësia dhe e lemë të ftohet 5 minuta.
Pas kësaj të gjithë përbërjen e hedhim në një blender deri sa të bëhet pure dhe e lemë menjanë.
Ndërkohë marrim një tenxhere të madhe me ujë të kripur dhe hedhim makaronat të ziejnë.
Marrim një tigan e lyejmë me vaj dhe e vemë në nxehtësi mesatare.
Shtojmë hudhren, puren e lulelakrës dhe qumështin dhe i lemë të ziejnë për 5 minuta.
Më tej shtojmë kripë dhe piper dhe i përziejmë me ngadalë për 2 minuta.
Pastaj hedhim makaronat e ziera, djathin e parmixhano dhe pak ujë nga makaronat e ziera.
Pasi e heqim nga nxehtësia, e hedhim në një pjatë të lyer me gjalpë dhe e dekorojmë pastën me majdanoz dhe limon.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment