Pasta të gatuara me brokoli

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 2 gota lulelakër
  • 1 filxhan supë pule
  • Makarona
  • 1 lugë çaji vaj ulliri
  • 2 thelpinj hudher
  • 1/2 filxhan qumësht
  • Kripë
  • Piper
  • 3/4 filxhan bizele
  • 1/4 filxhan djathë parmixhano
  • 1 lugë gjelle gjalpë
  • 1 lugë gjelle majdanoz të freskët
  • Lëng limoni

Udhëzimet

1

Vendosim lulelakrën, supën e pulës dhe 1 filxhan ujë në një tenxhere të vogël dhe e lemë të ziejë derisa lulelakra të zbutet, rreth 25-30 minuta.

2

Pastaj heqim tenxheren nga nxehtësia dhe e lemë të ftohet 5 minuta.

3

Pas kësaj të gjithë përbërjen e hedhim në një blender deri sa të bëhet pure dhe e lemë menjanë.

4

Ndërkohë marrim një tenxhere të madhe me ujë të kripur dhe hedhim makaronat të ziejnë.

5

Marrim një tigan e lyejmë me vaj dhe e vemë në nxehtësi mesatare.

6

Shtojmë hudhren, puren e lulelakrës dhe qumështin dhe i lemë të ziejnë për 5 minuta.

7

Më tej shtojmë kripë dhe piper dhe i përziejmë me ngadalë për 2 minuta.

8

Pastaj hedhim makaronat e ziera, djathin e parmixhano dhe pak ujë nga makaronat e ziera.

9

Pasi e heqim nga nxehtësia, e hedhim në një pjatë të lyer me gjalpë dhe e dekorojmë pastën me majdanoz dhe limon.

Lini një koment