2.Ndërkohë, gatuani hudhrat në një tigan me pak vaj mbi nxehtësi të mesme për dy minuta, duke e trazuar herë pas here.
3.Shtoni kërpudhat dhe tamarin ose salcën e sojës dhe gatuajeni edhe 5 minuta të tjera ose derisa kërpudhat të kenë ngjyrë kafe të artë.
4.Shtoni më shumë ujë ose vaj nëse është e nevojshme.
5.Shtoni lëngun e limonit, trazojeni dhe gatuajeni 1 – 2 minuta.
6.Kur makaronat të jenë gatuar, kullojini dhe shtojini në tigan, më pas shtoni tahini, ujë dhe piper, përzieni dhe gatuajeni 2 – 3 minuta më shumë ose derisa salca të trashet.
7.Shërbejini menjëherë me pak majdanoz të freskët sipër.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento