2.Ndërkohë, gatuani hudhrat në një tigan me pak vaj mbi nxehtësi të mesme për dy minuta, duke e trazuar herë pas here.
3.Shtoni kërpudhat dhe tamarin ose salcën e sojës dhe gatuajeni edhe 5 minuta të tjera ose derisa kërpudhat të kenë ngjyrë kafe të artë.
4.Shtoni më shumë ujë ose vaj nëse është e nevojshme.
5.Shtoni lëngun e limonit, trazojeni dhe gatuajeni 1 – 2 minuta.
6.Kur makaronat të jenë gatuar, kullojini dhe shtojini në tigan, më pas shtoni tahini, ujë dhe piper, përzieni dhe gatuajeni 2 – 3 minuta më shumë ose derisa salca të trashet.
7.Shërbejini menjëherë me pak majdanoz të freskët sipër.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Komento