Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit, rreth 9 minuta. Rreth 3 minuta para se të gatuhen makaronat, shtoni bizelet.
Ndërkohë, ngrohni vajin e ullirit në një tigan në zjarr mesatar dhe skuqni qepën për 5 minuta derisa të jetë e butë, por jo e artë. Shtoni proshutën, panën, lëngun e limonit dhe parmigiano-n, më pas i rregulloni dhe i përzieni mirë. Hiqeni nga zjarri.
Kulloni makaronat dhe bizelet (duke mbajtur një gotë me ujin e tenxheres) dhe kthejini në tenxhere. Hidhni përzierjen kremoze të proshutës dhe përzieni gjithçka. Nëse përzierja duket pak e thatë, shtoni pak nga uji i rezervuar për gatim për ta holluar pak. Shërbejeni sipër me parmigiano shtesë, nëse dëshironi.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento