Në një tenxhere me ujë të valuar të kripur, gatuani makaronat dhe hudhrën për 1 minutë më pak sesa udhëzimet në paketim. Shtoni mashurkat dhe gatuajini për 30 sekonda. Shtoni spinaqin dhe borzilokun dhe trazojini një herë që të zbuten. Ruani ½ gote nga uji dhe kullojini.
Në tenxhere shtoni panën dhe gatuajeni në temperaturë mesatare-të lartë derisa të lëshojë flluska. Kthejini përzierjen e makaronve në tenxhere bashkë me ¼ e ujit dhe gatuajeni duke e trazuar për 2 minuta. Shtoni Parmigiano dhe ujë sërish nëse salca ka dalë më e trashË. Spërkateni me kripë dhe piper sipas dëshirës.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento