Pasta me mashurka, spinaq dhe borzilok

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
25 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
250gr makarona të shkurtra
3 thelpinj hudhër
200gr mashurka
1 filxhan e gjysmë spinaq bebe
1/2 filxhan gjethe borziloku të freskët
1 pako pana
6 lugë gjelle Parmigiano
Kripë e trashë
Piper i bluar

Në një tenxhere me ujë të valuar të kripur, gatuani makaronat dhe hudhrën për 1 minutë më pak sesa udhëzimet në paketim. Shtoni mashurkat dhe gatuajini për 30 sekonda. Shtoni spinaqin dhe borzilokun dhe trazojini një herë që të zbuten. Ruani ½ gote nga uji dhe kullojini.

Në tenxhere shtoni panën dhe gatuajeni në temperaturë mesatare-të lartë derisa të lëshojë flluska. Kthejini përzierjen e makaronve në tenxhere bashkë me ¼ e ujit dhe gatuajeni duke e trazuar për 2 minuta. Shtoni Parmigiano dhe ujë sërish nëse salca ka dalë më e trashË. Spërkateni me kripë dhe piper sipas dëshirës.

Komento