Në një tenxhere me ujë të valuar të kripur, gatuani makaronat dhe hudhrën për 1 minutë më pak sesa udhëzimet në paketim. Shtoni mashurkat dhe gatuajini për 30 sekonda. Shtoni spinaqin dhe borzilokun dhe trazojini një herë që të zbuten. Ruani ½ gote nga uji dhe kullojini.
Në tenxhere shtoni panën dhe gatuajeni në temperaturë mesatare-të lartë derisa të lëshojë flluska. Kthejini përzierjen e makaronve në tenxhere bashkë me ¼ e ujit dhe gatuajeni duke e trazuar për 2 minuta. Shtoni Parmigiano dhe ujë sërish nëse salca ka dalë më e trashË. Spërkateni me kripë dhe piper sipas dëshirës.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento