Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Përziejmë miellin me kakaon, e hedhim në banak dhe hapim në mes një gropë ku hedhim 3 kokrrat e vezës.
Fillojmë të rrahim me pirun vezët, duke marrë ngadalë miell nga përzierja! Punohet kështu deri sa vezët të kenë thithur miellin dhe më pas punojmë brumin me dorë, si për pasta normale.
Nëse del i thatë dhe i ashpër, i hedhim pak ujë, pasi brumi me kakao nuk është shumë elastik.
Brumi lihet në frigorifer të paktën 30 minuta, hapet dhe kalohet në makinën e pastës.
Nga ky brumë paste bëhen ravioli, taliatele ose spageti!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment