Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte.
– Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë në mikser që të bëhet masë e lëngshme.
– Masën e përftuar me spinaq bashkë me vezën dhe vajin i shtojmë tek mielli të cilin e kemi përzier me majë birre pluhur dhe sheqer, në fund shtojmë edhe kripën.
– E përziejmë të gjithë masën derisa të përftojmë një brumë më të butë se i byrekut.
– E lemë brumin të qëndrojë derisa të trefishojë volumin për rreth 3 orë.
– E ndajmë brumin në pjesë më të vogla të cilat i hapim me dorë në sipërfaqe të lyer me vaj dhe i mbushim me djathë, i mbledhim në formë topi të vogël dhe i lemë të qëndrojë 30 minuta.
– I pjekim në 180 gradë në furrë të parangrohur për 25 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento