Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte.
– Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë në mikser që të bëhet masë e lëngshme.
– Masën e përftuar me spinaq bashkë me vezën dhe vajin i shtojmë tek mielli të cilin e kemi përzier me majë birre pluhur dhe sheqer, në fund shtojmë edhe kripën.
– E përziejmë të gjithë masën derisa të përftojmë një brumë më të butë se i byrekut.
– E lemë brumin të qëndrojë derisa të trefishojë volumin për rreth 3 orë.
– E ndajmë brumin në pjesë më të vogla të cilat i hapim me dorë në sipërfaqe të lyer me vaj dhe i mbushim me djathë, i mbledhim në formë topi të vogël dhe i lemë të qëndrojë 30 minuta.
– I pjekim në 180 gradë në furrë të parangrohur për 25 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento