Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte.
– Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë në mikser që të bëhet masë e lëngshme.
– Masën e përftuar me spinaq bashkë me vezën dhe vajin i shtojmë tek mielli të cilin e kemi përzier me majë birre pluhur dhe sheqer, në fund shtojmë edhe kripën.
– E përziejmë të gjithë masën derisa të përftojmë një brumë më të butë se i byrekut.
– E lemë brumin të qëndrojë derisa të trefishojë volumin për rreth 3 orë.
– E ndajmë brumin në pjesë më të vogla të cilat i hapim me dorë në sipërfaqe të lyer me vaj dhe i mbushim me djathë, i mbledhim në formë topi të vogël dhe i lemë të qëndrojë 30 minuta.
– I pjekim në 180 gradë në furrë të parangrohur për 25 minuta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento