Pa akne dhe plot shkëlqim! Fytyra do të na falenderojë nëse shmangim këto ushqime
Problemet me aknet janë një nga shqetësimet kryesore të çdo vajze. Përpjekje për fytyrë të pastër dhe plot shkëlqim janë të pafundme, me trajtime me kremra e produkte të ndryshme, por duket se kaq nuk njafton.
Ajo që hamë është po kaq e rëndësishme dhe disa ushqime duhen reduktuar nga dieta e përditshme ushqimore për një fytyrë të pastër dhe pa probleme.
1.Bulmeti
Bulmeti është iniciator i problemeve të lëkurës, sidomos puçrrave. Çdo lloj bulmeti që vjen nga lopa dëmton lëkurën sepse është plot me hormone lope, që mund të “përkthehen” në puçra te njeriu.
2.Buka e bardhë
Përmban karbohidrate të procesuara dhe duhet të eliminohet së bashku me drithërat me sheqer, makaronat, orizin e bardhë dhe pijet me sheqer. Këto ushqime rrisin insulinën dhe shkencëtarët thonë se sa më shumë insulinë, aq më shumë puçra.
3.Lëngjet e frutave
Nëse lëngu i frutave është i ëmbël, do të thotë se ka sheqer. Shumë lëngje frutash përmbajnë rreth 50 gramë sheqer dhe kanë mungesë fibrash natyrale që gjenden te fruti i plotë.
4.Pijet me gaz
Kanë shumë sheqer dhe kimikate artificial dhe këto sjellin inflamacion në trup. Lëkura është organi më i madh i njeriut dhe është një pasqyrë e asaj që po ndodh në organizëm. Pijet e gazuara rrisin nivelin e insulinës.
5.Konservat e peshkut
Nuk përmbajnë vlerat ushqyese që gjenden te peshku i freskët dhe për më tepër kanë nivele të larta mërkuri.
6.Kafja
Kafeina është diuretike dhe bën që trupi të humbasë ujë. Rrjedhimisht, lëkura dehidratohet duke humbur shkëlqimin e saj.
A të ndodh që sapo nis i ftohti, oreksi shtohet vetë? Nuk është kapriço… trupi ka një arsye të qartë pse kërkon më shumë ushqim gjatë dimrit Çfarë ndodh realisht në trup? Kur temperaturat ulen, organizmi përdor më shumë...
Nga ndryshimet e humorit te fryrjet, ky frut i gjelbër plot vlera ndihmon trupin të ndihet në ekuilibër, i qetë dhe me energji gjatë gjithë muajit. Ndihmon për gjumë të qetë 😴 Kiwit nxit prodhimin e melatoninës, duke përmirësuar...
Kur shton pak lëng limoni mbi spinaqin e gatuar, ndodh një proces i dobishëm për trupin: vitamina C që ndodhet në limon ndihmon në kthimin e hekurit jo-hemik të spinaqit në një formë që trupi e përthith më lehtë....
Lini një koment