Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare, ngrohni vajin. Shtoni qepën dhe specin dhe gatuajini për 3-4 minuta derisa të zbuten.
Shtoni orizin dhe trazojeni vazhdimisht derisa të skuqet dhe të marrë një ngjyrë të artë, 4-6 minuta. Shtoni lëngun e pulës, salcën e domates, lëngun e limonit, piperin e kuq, hudhrën pluhur, rigonin dhe kuminin. Sipas shijes shtoni kripë dhe piper.
Rrisni nxehtësinë dhe ҫojeni drejt zierjes. Pasi të marrë një valë, uleni sërish në temperaturë të ulët dhe vendosini kapakun. Lëreni derisa lëngu të ketë shteruar për 15-18 minuta.
Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të qendrojë për 3-4 minuta përpara se të hapni kapakun.
Shpërndajeni në pjata dhe hidhini përsipër gjethe majdanozi të freskët të grirë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento