Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare; gatuajini shpargujt dhe specin e kuq deri sa perimet të fillojnë të zbuten, rreth 3 minuta. Shtoni domatet qershi, spinaqin, hudhrën, rigonin, borzilokun dhe kripën dhe vazhdoni zierjen derisa domatet të jenë të buta dhe spinaqi të jetë zier, edhe 3 deri në 5 minuta të tjera. Hiqini nga zjarri dhe transferojini perimet në një pjatë.
Shkrini gjalpin në një tigan të pastër mbi nxehtësi mesatare. Rrihni vezët dhe qumështin në një tas dhe derdhni në gjalpin e nxehtë, duke rrotulluar tiganin për të mbuluar të gjithë pjesën e poshtme me përzierjen e vezëve. Tërhiqeni një skaj të omëletës me një spatul dhe anoni tiganin për të lejuar që veza e pampiksur të kalojë poshtë dhe të gatuhet; Spërkateni omëletën me kripë.
Hidhni përzierjen e shpargujve të gatuar me një lugë në njërën anë të omletës dhe spërkatni me djathë dhie dhe cheddar. Palosni butësisht gjysmën e omletës mbi perimet dhe djathin dhe shtypni buzët lehtë për të mbyllur mbushjen. Gatuani derisa mbushja të jetë e nxehtë dhe djathi cheddar të jetë shkrirë, edhe 1 deri në 2 minuta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento