Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare; gatuajini shpargujt dhe specin e kuq deri sa perimet të fillojnë të zbuten, rreth 3 minuta. Shtoni domatet qershi, spinaqin, hudhrën, rigonin, borzilokun dhe kripën dhe vazhdoni zierjen derisa domatet të jenë të buta dhe spinaqi të jetë zier, edhe 3 deri në 5 minuta të tjera. Hiqini nga zjarri dhe transferojini perimet në një pjatë.
Shkrini gjalpin në një tigan të pastër mbi nxehtësi mesatare. Rrihni vezët dhe qumështin në një tas dhe derdhni në gjalpin e nxehtë, duke rrotulluar tiganin për të mbuluar të gjithë pjesën e poshtme me përzierjen e vezëve. Tërhiqeni një skaj të omëletës me një spatul dhe anoni tiganin për të lejuar që veza e pampiksur të kalojë poshtë dhe të gatuhet; Spërkateni omëletën me kripë.
Hidhni përzierjen e shpargujve të gatuar me një lugë në njërën anë të omletës dhe spërkatni me djathë dhie dhe cheddar. Palosni butësisht gjysmën e omletës mbi perimet dhe djathin dhe shtypni buzët lehtë për të mbyllur mbushjen. Gatuani derisa mbushja të jetë e nxehtë dhe djathi cheddar të jetë shkrirë, edhe 1 deri në 2 minuta.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento