2 qepë të njoma, pjesët e bardha dhe jeshile të mbajtura të ndara dhe të grira hollë
disa feta proshutë të holla, të grira
25 g cheddar
bukë integrale, për t'u shërbyer (sipas dëshirës)
1-2 domate të freskëta të grira, për t'u shërbyer (sipas dëshirës)
Përziejini vezët dhe të bardhat e vezëve me pak erëza dhe lërini mënjanë. Ngrohni vajin në një tigan mesatar që nuk ngjit dhe skuqeni specin për 3-4 minuta.
Hidhni pjesët e bardha të qepëve dhe gatuajini edhe për 1 min. Hidhni vezët dhe ziejini në zjarr mesatar derisa të jenë gati plotësisht.
Hidhni mbi të proshutën dhe djathin dhe vazhdoni gatimin derisa të mpikset në qendër. Shërbejeni direkt nga tigani me pjesën e gjelbër të qepëve të spërkatura sipër, domaten e grirë dhe pak bukë integrale nëse dëshironi.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento