2 qepë të njoma, pjesët e bardha dhe jeshile të mbajtura të ndara dhe të grira hollë
disa feta proshutë të holla, të grira
25 g cheddar
bukë integrale, për t'u shërbyer (sipas dëshirës)
1-2 domate të freskëta të grira, për t'u shërbyer (sipas dëshirës)
Përziejini vezët dhe të bardhat e vezëve me pak erëza dhe lërini mënjanë. Ngrohni vajin në një tigan mesatar që nuk ngjit dhe skuqeni specin për 3-4 minuta.
Hidhni pjesët e bardha të qepëve dhe gatuajini edhe për 1 min. Hidhni vezët dhe ziejini në zjarr mesatar derisa të jenë gati plotësisht.
Hidhni mbi të proshutën dhe djathin dhe vazhdoni gatimin derisa të mpikset në qendër. Shërbejeni direkt nga tigani me pjesën e gjelbër të qepëve të spërkatura sipër, domaten e grirë dhe pak bukë integrale nëse dëshironi.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento