Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Pritini domatet përgjysmë në një dërrasë për prerje.
Gjithashtu prisni hollë edhe borzilokun dhe lëreni mënjanë.
Shtoni vezët në një enë sëbashku me pak kripë dhe piper të zi dhe rrihini për pak minuta.
Vendosni një tigan në zjarr dhe shtoni në të ½ lugë gjelle vaj ulliri. Hidhni në të domatet dhe gatuajini për rreth 1 minutë.
Spërkatini me borzilokun e prerë dhe hidhni më pas edhe vezët e rrahura.
Përzijii ngadalë me anë të një spatulle derisa vezët të gatuhen plotësisht.
Vendoseni në një pjatë për servirje dhe omëleta është gati për t’u shërbyer.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment