Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Kjo recetë vjen akoma më e pasur në vlera dhe në shije krahasuar me njoki-t e zakonshme me patate. Sherebela dhe arra moskat ia pasurojnë akoma më shumë shijen.
Qëroni karotat dhe patatet, shpëlajini dhe pritini në kubikë. Vendosini në dy tenxhere të ndara, shtoni ujë në secilën prej tyre, mbulojini me qese kuzhine dhe vendosini në mikrovalë për 10 minuta me fuqi maksimale.
Nëse nuk keni mikrovalë, ziejini perimet në ujë të vluar, të ndara nga njëra-tjetra sepse kanë kohë të ndryshme të zierjes.
Kur perimet të jenë zier mirë, kullojini, shtypni patatatet në shtypësen e patateve dhe fruloni karotat.
Vendosini më pas perimet në një plan pune, përziejini me gjysmë luge kripë, të verdhën e vezës, majdanozin e grirë, miellin pak nga pak, duke mbajtur pak mënjanë për të modeluar siç duhet njokit.
Kur të keni formuar një brumë homogjen, ndajeni në porcione dhe hapini në planin e punës duke krijuar cilindra të gjatë. Pritini ato me një formë për njoki ose jepuni formë me kurrizin e një piruni.
Vendosni një tenxhere me ujë të kripur për të zier dhe ndërkohë përgatisni salcën.
Shkrini në një tigan gjalpin dhe aromatizojeni me sherebelë dhe piper të kuq djegës.
Hidhini njoki-t në ujin e vluar dhe kur të jenë zier, hiqini me një lugë me vrima. Spërkatini me djathë parmixhan dhe arrë moskat dhe servirini të ngrohta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment