Në përgjithësi, grekët nuk kanë një culture të mëngjesit tradicional. Ndërsa drekat dhe darkat u pëlqejnë më shumë, ato janë një kulturë e një diete të bollshme mesdhetare.
Por këto ushqime janë ato që grekët hanë në mëngjes:
1.Kos me mjaltë dhe fruta të freskëta
2. Djathë feta, perime dhe vezë të zier
3.Eliopsomo: Bukë me ullinj grek
Ju mund ta merrni këtë bukë të mrekullueshme, tradicionale në një furrë buke ose kafene, si dhe shumë dyqane ushqimore të specializuara. Ndërsa është e shijshme e thekur thjesht dhe e servirur me filxhanin tuaj të kafesë në mëngjes, provoni ta mbushni me djathë të mirë grek.
4.Bukë – pita me vezë
Shtoni pak stil mëngjesit tuaj me vezë në mëngjes. Gatuajini vezë të skuqura me perime, qepë dhe hudhër janë një shtesë e shkëlqyeshme. Kur të keni mbaruar, futini në bukë pita për një sanduiç të lezetshëm mëngjesi të shpejtë grek.
5.Spanakopita
Kush nuk e do Spanakopita? Por, mos harroni ky byrek grek me spinaq dhe djathë feta nuk është vetëm për drekë dhe darkë.
6.Fruta të freskëta
Frutat e freskëta janë një element kryesor në dietën mesdhetare. Pra, si thoni të uleni, me kafen tuaj të mëngjesit, përpara një pjate me fruta sezonale të prera?
7.Pitas
Këto janë pite të shijshme greke të bëra me brumë dhe të mbushura me perime, mish dhe / ose djathë. Mund t’i gjeni në një furrë buke ose dyqan specialiteti, duke përfshirë sektorin ndërkombëtar të ushqimit të ngrirë në shumë supermarkete.
8.Paximadi
Një bukë tradicionale e fortë, me strukturë të rëndë.
Lani bamjet dhe thajini me një letër ose pecetë. Pritini nga bishti dhe vendosini në tavë me pak vaj ulliri. Futini të piqen paraprakisht në furrën e nxehur më parë në 180°. Ndërkohë përgatisni pjesën tjetër. Pritini domatet dhe vendosini të ziejnë...
HAPI 1Vendosni pataten e ëmbël në një tenxhere të madhe dhe të thellë në zjarr të fortë. Mbulojeni me ujë të vluar dhe ziejeni për 10 minuta. Ndërkohë vendosno të gjithë përbërësit e e tjerë në një procesor ushqimi...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment