Salcë për sallatat
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Sugjerojmë:
Në një tenxhere me vaj ulliri skuqni hudhrat, xhinxherin, qepët e njoma.
I trazoni mirë dhe shtoni rigonin, majdanoz, piperin e kuq dhe shafranin. Pas rreth 5 minutash shtoni brokolin e copëtuar në copa të vogla.
Shtoni lëngun e pulës dhe e lini të ziejë për 10 minuta në temperaturë të ulët.
Shtoni spinaqin, pasi e keni larë mirë më parë. Spinaqin shtojeni gradualisht derisa të ulet volumi dhe të zbuten gjethet.
Kalojeni supën në blender dhe shtoni tulin e avokados, lëngun e limonit, kripë,
E përzieni për disa sekonda dhe e shërbeni të ngrohtë. Sipër i shtoni pak majdanoz dhe farat e lulediellit.
Perzieni te gjithe perberesit ne nje blender dhe vendoseni ne nje shishe per ta ruajtur ne frigorifer gjate gjithe javes. Kjo salce eshte e shijshme, e ushqyeshme, dhe shkon me pothuaj cdo lloj zarzavati. Ruaj Recetën
Vini ne tigan mbi zjarr mesatar susamin dhe piqeni per 2-4min. Shtoni korianderin, kiminon dhe gatuani per pak sekonda. Kalojini ne nje pjate te ftohen. Thërmojini. Hidhni vajin ne tigan dhe shtoni qepet dhe hudhren, gatuani rreth 2 minuta....
Tasqebapi i shtëpisë padyshim është në menunë tradicionale të gjellëve të nënave dhe gjysheve shqiptare. Ai shoqërohet me një shumëllojshmëri gatimesh të tjera tipike shqiptare, sidomos me pilaf, por edhe sallata të freskëta të çdo stine, apo edhe bukë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment