Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha.
Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë.
Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët.
Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.
Shtojmë kripë dhe piper.
Nxehim vajin në një tigan të mbuluar dhe skuqim qepën në zjarr të ngadaltë.
Pasi qepa të ketë marrë ngjyrën e floririt hedhim kërpudhat. I përziejmë derisa të pinë lëngun.
Mbi kërpudhat hedhim masën e përgatitur nga përzierja e vezëve, qumështit trumzës dhe salcës së domates.
E lëmë derisa veza të pritet. Përdorim një spatul për ta përzier dhe i shtojmë pak susam.
Lajmë domaten dhe e presim në 4 pjesë.
I shërbejmë vezët e fërguara me domate dhe një fetë bukë thekre të thekur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment