Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Këto speca të mbushura me salsice janë të thjeshta për t’u bërë dhe plot shije pasi kanë brenda djathë çedar, domate dhe hudhra. Një vakt plot ngjyra!
Në një tigan me pak vaj, skuqni qepën dhe pas 5 minutash salsicet e prera në kubik të vegjël.
Shtoni domatet e prera në copa të vogla (pa lëkurë), hudhrat dhe 1 gotë ujë. I lini të marin një valë dhe më pas shtoni orizin. I përzieni mirë.
Shtoni kripë e piper dhe 1 filxhan djathë çedar.
Merrni një tavë dhe vendosni në të specat e lara mirë dhe të pastruara nga farat. Filloni e i mbushni me masën që përgatitët.
I fusni në furrë për gati 45-50 minuta në temperaturë 180 gradë.
Nga fundi i nxirrni për 5 minuta dhe i shtoni secilit spec, djathin çedar të mbetur. I fusni sërish në furrë edhe për 5 minuta të tjera. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment