Nëse nuk e keni provuar akoma Panzanelën, mos e humbisni këtë recetë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
15 min
Sugjerohet për:
4-6 persona
Kalori:
1 kg domate të pjekura të përziera
300 gr brumë i ardhur
100 ml vaj ulliri ekstra të virgjër
50 ml uthull verë të kuqe
1 qepë jeshile e vogël
1 grusht i madh borziloku
100 gr ullinj të zi
50 gr sardele

Ngrohni furrën në 180C .

Vendosni domatet në një kullesë dhe spërkatini me 1 lugë kripë, më pas lëreni të pushojnë për 15 minuta.

Përhapni copëzat e brumit në një tepsi dhe hidhni 1 lugë vaj.

Piqeni për 10-15 minuta.

Në një tas, rrihni së bashku vajin e mbetur, uthullën dhe qepën.

Marinojeni për shije.

Shtoni sardelet me domate, copëzat e bukës, vaj ulliri, ullinj dhe gjysmën e borzilokut në një tas të madh.

Hidheni panzanelën në një pjatë të madhe dhe shërbejeni me borzilokun e mbetur.

Komento