Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Biskotat savoiardi identifikohen me ëmbëlsirën e tiramisusë, por janë shumë të thjeshta për t’u përgatitur vetë dhe të volitshme edhe për t’u ngrënë me qumësht në mëngjes apo për t’u shoqëruar me marmelatë frutash. Më poshtë keni recetën e tyre:
Si fillim, ndani të verdhat e vezëve nga të bardhat dhe ndani sheqerin përgjysmë.
Merrni dy enë. Në njërën rrihni të verdhat me sheqerin për 5 minuta, më pas shtoni mjaltin dhe vazhdoni t’i përzieni për 3 minuta.
Në një enë tjetër rrihni të bardhat e vezëve me gjysmën tjetër të sheqerit, derisa të bëhen marengë.
Shtoni miellin në përzierjen e të verdhave dhe më pas, me kujdes shtoni të bardhat.
Merrni një qese kuzhine dhe mbusheni me masën e përftuar.
Shtroni një letër furre në një tepsi dhe formoni format e biskotave me masën më të madhe të qeses së kuzhinës.
Spërkateni sipërfaqen e tyre me sheqer të zakonshëm dhe më pas me sheqer pluhur.
Piqini në 180 gradë për 15/20 minuta. Shërbejini kur të ftohen.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment