Në tryezën e Vesa Lumës: Si të gatuajmë ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe moderatorja Vesa Luma ka zbuluar se ushqimi i saj i preferuar janë ushqimet e detit, veçanërisht peshku në zgarë.
Që të shijoni peshk në zgarë si Vesa Luma, hidhini një sy recetës së mëposhtme:
Ingredientët
Vaj ulliri ekstra i virgjër
2 limona
Kripë
Piper i zi
400 gr fileto peshku
Borzilok ose rigon të freskët
Domate të freskëta
Kopër
2 lugë uthull balsmamike
Udhëzimet
1
Në fillim të përgatitjes merrni dhe përzieni bashkë vajin e ullirit, me lëngun e limonit dhe pak kripë e piper.
2
Spërkateni të gjithë peshkun me të dhe kalojeni sipër borzilokut ose rigonit.
3
Nëse doni ta piqni me lëkurë, vendoseni lëkurën nga ana e zgarës pasi ashtu ka më pak mundësi të ngjitet.
4
Për të përgatitur sallatën, prisni domatet dhe hidhni kripë dhe piper të zi.
5
Prisni koprën dhe përzijini në enën me vaj ulliri dhe lëngun e limonit, pastaj prisni peshkun dhe vendoseni në sallatë.
6
Sherbejeni me uthulla balsamike dhe erëza sipas dëshirës.
Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...
A ndiheni shpesh të lodhur gjatë ditës? Për t’u ndier energjikë dhe produktivë, nuk keni nevojë për kafe ose pije energjike. Duke bërë disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj të përditshme, mund të rrisni energjinë natyralisht dhe të...
Duke jetuar në një botë plot me ushqime të shpejta dhe tundime të përditshme, ndonjëherë të ushqyerit shëndetshëm mund të duket e vështirë. Megjithatë, me disa ndryshime të vogla në rutinën tuaj, mund të përmirësoni ushqyerjen pa sakrifikuar shijen...
Lini një koment