Në tryezën e Vesa Lumës: Si të gatuajmë ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe moderatorja Vesa Luma ka zbuluar se ushqimi i saj i preferuar janë ushqimet e detit, veçanërisht peshku në zgarë.
Që të shijoni peshk në zgarë si Vesa Luma, hidhini një sy recetës së mëposhtme:
Ingredientët
Vaj ulliri ekstra i virgjër
2 limona
Kripë
Piper i zi
400 gr fileto peshku
Borzilok ose rigon të freskët
Domate të freskëta
Kopër
2 lugë uthull balsmamike
Udhëzimet
1
Në fillim të përgatitjes merrni dhe përzieni bashkë vajin e ullirit, me lëngun e limonit dhe pak kripë e piper.
2
Spërkateni të gjithë peshkun me të dhe kalojeni sipër borzilokut ose rigonit.
3
Nëse doni ta piqni me lëkurë, vendoseni lëkurën nga ana e zgarës pasi ashtu ka më pak mundësi të ngjitet.
4
Për të përgatitur sallatën, prisni domatet dhe hidhni kripë dhe piper të zi.
5
Prisni koprën dhe përzijini në enën me vaj ulliri dhe lëngun e limonit, pastaj prisni peshkun dhe vendoseni në sallatë.
6
Sherbejeni me uthulla balsamike dhe erëza sipas dëshirës.
Stresi është një pjesë e pandashme e jetës së përditshme, por kur nuk menaxhohet siç duhet, mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Në këtë artikull, do të zbuloni disa mënyra praktike për të menaxhuar stresin...
Fryrja e stomakut është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz dhe shpesh lidhet me zakone të përditshme ushqimi apo mënyrën e jetesës. Nëse dëshironi të ndiheni më rehat dhe të përmirësoni tretjen tuaj, këto këshilla mund t’ju...
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Lini një koment