Në tryezën e Vesa Lumës: Si të gatuajmë ushqimin e preferuar të këngëtares
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe moderatorja Vesa Luma ka zbuluar se ushqimi i saj i preferuar janë ushqimet e detit, veçanërisht peshku në zgarë.
Që të shijoni peshk në zgarë si Vesa Luma, hidhini një sy recetës së mëposhtme:
Ingredientët
Vaj ulliri ekstra i virgjër
2 limona
Kripë
Piper i zi
400 gr fileto peshku
Borzilok ose rigon të freskët
Domate të freskëta
Kopër
2 lugë uthull balsmamike
Udhëzimet
1
Në fillim të përgatitjes merrni dhe përzieni bashkë vajin e ullirit, me lëngun e limonit dhe pak kripë e piper.
2
Spërkateni të gjithë peshkun me të dhe kalojeni sipër borzilokut ose rigonit.
3
Nëse doni ta piqni me lëkurë, vendoseni lëkurën nga ana e zgarës pasi ashtu ka më pak mundësi të ngjitet.
4
Për të përgatitur sallatën, prisni domatet dhe hidhni kripë dhe piper të zi.
5
Prisni koprën dhe përzijini në enën me vaj ulliri dhe lëngun e limonit, pastaj prisni peshkun dhe vendoseni në sallatë.
6
Sherbejeni me uthulla balsamike dhe erëza sipas dëshirës.
Arra e kokosit ka fituar një reputacion të madh për përfitimet e shumta shëndetësore dhe përdorimin e gjerë në dietë dhe mirëqenie. E pasur me yndyrna të shëndetshme, vitamina, minerale dhe antioksidantë, arra e kokosit është shumë më tepër...
Gjumi është një nga elementët më të rëndësishëm për mirëqenien tonë të përgjithshme. Ndërsa jetojmë në një botë të zënë dhe të mbushur me stres, gjumi shpesh është një nga gjërat e para që neglizhojmë. Megjithatë, mungesa e gjumit...
Avokado është një nga frutat më të pasura me vlera ushqyese dhe është bërë një zgjedhje popullore në shumë dieta moderne. Me teksturën e tij të butë dhe shijen delikate, avokado nuk është vetëm i shijshëm, por edhe një...
Lini një koment