Në tryezën e Marina Vjollcës: Si të gatuash pjatën e preferuar të moderatores
Nuk është aspak e çuditshme që edhe personazhet e famshëm ashtu si të gjithë ne të jenë të fiksuar pas ushqimit tradicional, madje ta kenë ushqimin e preferuar.
Kështu edhe moderatorja shqiptare Marina Vjollca ka treguar se kur vjen puna tek ‘Flija’ ajo nuk e mendon dy herë për ta ngrënë. Pavarësisht se “Flija” është një ushqim tradicional i gatuar me përbërës kalorikë të tepërt si gjalpë apo ajkë, moderatorja i harron linjat për “Flinë”.
Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju ushqimin tradicional, të preferuarin e Marinës “Fli”:
Koha e përgatitjes: 20 min–Koha e gatimit: 1 orë
Ingredientët
200 gr gjalpë
1 kg miell gruri
kripë
4 gota ujë
2 filxhan çaji ajkë
3 lugë vaj
Udhëzimet
1
Marrim miellin dhe e përziejmë me ujin dhe kripën deri sa të tretet dhe të fitojë trashësinë e qumështit.
2
Kosin dhe ajkën e përgatisim në një enë të veçantë.
3
Në një tepsi fillojmë hedhim qullin me miell dhe krijojmë një shtresë të hollë.
4
Më pas hedhim ajkën po ashtu duke formuar një shtresë të hollë.
5
E përsërisim disa herë deri sa të mbarojnë të dyja përzierjet.
6
Pasi të jetë mbushur tepsia e marrim dhe e pjekim në saç.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment