Në tryezën e Marina Vjollcës: Si të gatuash pjatën e preferuar të moderatores
Nuk është aspak e çuditshme që edhe personazhet e famshëm ashtu si të gjithë ne të jenë të fiksuar pas ushqimit tradicional, madje ta kenë ushqimin e preferuar.
Kështu edhe moderatorja shqiptare Marina Vjollca ka treguar se kur vjen puna tek ‘Flija’ ajo nuk e mendon dy herë për ta ngrënë. Pavarësisht se “Flija” është një ushqim tradicional i gatuar me përbërës kalorikë të tepërt si gjalpë apo ajkë, moderatorja i harron linjat për “Flinë”.
Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju ushqimin tradicional, të preferuarin e Marinës “Fli”:
Në tryezën e Marina Vjollcës: Si të gatuash pjatën e preferuar të moderatores
Koha e përgatitjes: 20 min–Koha e gatimit: 1 orë
Ingredientët
200 gr gjalpë
1 kg miell gruri
kripë
4 gota ujë
2 filxhan çaji ajkë
3 lugë vaj
Udhëzimet
1
Marrim miellin dhe e përziejmë me ujin dhe kripën deri sa të tretet dhe të fitojë trashësinë e qumështit.
2
Kosin dhe ajkën e përgatisim në një enë të veçantë.
3
Në një tepsi fillojmë hedhim qullin me miell dhe krijojmë një shtresë të hollë.
4
Më pas hedhim ajkën po ashtu duke formuar një shtresë të hollë.
5
E përsërisim disa herë deri sa të mbarojnë të dyja përzierjet.
6
Pasi të jetë mbushur tepsia e marrim dhe e pjekim në saç.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment