Në tryezën e Marina Vjollcës: Si të gatuash pjatën e preferuar të moderatores
Nuk është aspak e çuditshme që edhe personazhet e famshëm ashtu si të gjithë ne të jenë të fiksuar pas ushqimit tradicional, madje ta kenë ushqimin e preferuar.
Kështu edhe moderatorja shqiptare Marina Vjollca ka treguar se kur vjen puna tek ‘Flija’ ajo nuk e mendon dy herë për ta ngrënë. Pavarësisht se “Flija” është një ushqim tradicional i gatuar me përbërës kalorikë të tepërt si gjalpë apo ajkë, moderatorja i harron linjat për “Flinë”.
Mëposhtë keni recetën se si ta gatuani edhe ju ushqimin tradicional, të preferuarin e Marinës “Fli”:
Në tryezën e Marina Vjollcës: Si të gatuash pjatën e preferuar të moderatores
Koha e përgatitjes: 20 min–Koha e gatimit: 1 orë
Ingredientët
200 gr gjalpë
1 kg miell gruri
kripë
4 gota ujë
2 filxhan çaji ajkë
3 lugë vaj
Udhëzimet
1
Marrim miellin dhe e përziejmë me ujin dhe kripën deri sa të tretet dhe të fitojë trashësinë e qumështit.
2
Kosin dhe ajkën e përgatisim në një enë të veçantë.
3
Në një tepsi fillojmë hedhim qullin me miell dhe krijojmë një shtresë të hollë.
4
Më pas hedhim ajkën po ashtu duke formuar një shtresë të hollë.
5
E përsërisim disa herë deri sa të mbarojnë të dyja përzierjet.
6
Pasi të jetë mbushur tepsia e marrim dhe e pjekim në saç.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment