Në tryezën e Lyrical Son: Si të gatuash ushqimin e preferuar të reperit
Ushqimi është një dashuri më vete, pa të cilën e kemi të pamundur të jetojmë! Persona të ndryshëm kanë shije të ndryshme dhe sigurisht shije tradicionale që nuk mungon kurrë në tryezat e familjes.
Kështu edhe reperi Lyrical Son nuk ka shumë naze sa i përket ushqimit, madje ai ka zbuluar përmes një postimi se një nga ushqimet e preferuar të tij është byreku.
Që të shijoni byrekun me gjizë si reperi, merreni recetën mëposhtë:
Koha e përgatitjes: 30 min–Koha e gatimit: 30 min
Ingredientët
Për brumin:
300 gr miell
1 filxhan vaj ulliri
200 ml ujë i vakët
Kripë
Për mbushjen:
250 gr gjizë
2 vezë
1 filxhan kafeje qumësht ose kos
2 lugë gjelle vaj ulliri ose gjalp i shkrirë
Udhëzimet
1
Si fillim përgatisni brumin:
2
Përzjeni vajin me miellin, kripën dhe ujin e vakët.
3
Nëse brumi është pak i ujshëm shtoni pak miell, në të kundërt shtoni pak ujë të vakët.
4
Lereni brumin 30 minuta në një enë qelqi të mbuluar me një pecetë.
5
Më pas ndajeni brumin në 10 topa të vegjël.
6
Hapni petat me diametër 10 cm.
7
Pastaj vendosini 5 peta njëra mbi tjetrën duke i lyer me vaj që të mos ngjiten.
8
Filloni hapini petët sa diametri i tepsisë dhe më pas të njëjtën gjë bëni dhe me pesë petët e tjera.
9
Lyejeni tepsinë me gjalpë dhe shtroni pesë petët poshtë.
10
Në mes hedhim mbushjen ku në një enë qelqi përzjeni gjizën, qumështin, vezët dhe vajin e ullirit.
11
Më pas shtroni pesë petët e tjera dhe piqeni në 200 gradë për 30 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment