Në tryezën e Ledri Vulës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të reperit

Ushqimi është një nga kënaqësitë më të mëdha që marrim në përditshmërinë tonë. Ka disa ushqime që janë më të dashura e disa më pak të dashura, por persona të ndryshëm sigurisht kanë preferenca të ndryshme.

Shpeshherë pavarësisht se sa lloje ushqimesh mund të provojmë kthehemi tek tradicionalja, ashtu si reperi i famshëm shqiptar, Ledri Vula, i cili ka treguar se një nga ushqimet e tij të preferuara janë kastravecat turshi.

Nëse edhe ju doni të përgatisni vetë kastraveca turshi, recetën e keni mëposhtë:

Ingredientët

  • 1 kg kastraveca
  • 2 thelpinj hudhër
  • Majdanoz
  • 1 lugë e mesme kripë
  • 1 lugë uthull
  • Limon
  • Ujë të valuar

Udhëzimet

1

Për këtë recetë na duhen dy kavanoza në madhësi mesatare.

2

Kastravecat nëse janë të mëdhenj i presim në rathë, në rast se marrim kastraveca të vegjël i lëmë siç janë.

3

Pasi i kemi pastruar, për të dyja versionet e madhësisë së kastravecave veprojmë njëlloj.

4

Më pas, kastravecave u hedhim hudhër, majdanoz, kripë, uthull.

5

Pasi të jetë mbushur kavanozi, u hedhim sipër ujin e valuar, derisa të mbulohen përbërësit.

6

Më pas secilit prej kavanozave hedhim edhe disa pika limoni.

7

Më pas, kavanozat i mbyllim fort dhe i lëmë për dy ditë në një vend të errët.

8

Pas dy ditësh i fusim në frigorifer dhe janë gati për tu konsumuar.

Lini një koment