Në tryezën e Dafinës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Gjithkush ka një ushqim të preferuar nga i cili nuk mërzitet kurrë pavarësisht sesa i shëndetshëm apo i pashëndetshëm mund të jetë ai. Edhe njerëzit më të famshëm kanë ushqimet e tyre të preferuara, ndonjëherë të pazakonta.
Kështu edhe këngëtarja Dafina Zeqiri ka zbuluar shijen e saj ushqimore jo të zakontë për shqiptarët, sushit. Ajo ka treguar se pëlqen ushqimin aziatik dhe madje ka treguar edhe mënyrën si pëlqen t’i shërbehen.
Nëse edhe juve ju shkoi mendja për sushi si Dafinës, ja ku e keni recetën:
Koha e përgatitjes: 10 min–Koha e gatimit: 20 min
Ingredientët
1 filxhan oriz për sushi
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle kripë
Majdanoz (të grirë imët)
1/2 kastravec
100 gr salmon të tymosur
Filetë Algash (Nori)
1 domate qershi
1/2 lugë gjelle salcë soje
Udhëzimet
1
Në në tigan të thellë me ujë të valuar, shtoni orizin , posaçërisht për sushi.
2
E lini të ziejë mirë dhe më pas e kaloni në një enë qelqi.
3
Sipër i shtoni majdanozin, kastravecin e prerë imët dhe salmonin.
4
Trazojini mirë me një lugë gjelle.
5
Tani merrni një algë Nori.
6
Me anë të një luge vendosni në qendër, pak nga masa e përgatitur.
7
Vendosni tre rripa salmon të tymosur dhe 4 rripa kastravec.
8
Mbështilleni me kujdes në formë roleje.
9
Me një thikë e ndani në 4 pjesë.
10
Merrni një pjatë të pastër dhe vendosni në të një rrip kastravec dhe një rrip karotë.
11
Bëjeni tre herë këtë gjë.
12
Vendosni roletë e sushit e përgatitura dhe pak pomodorini.
13
Në fund i shtoni sipër pak salcë Soje dhe sushi është gati.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment