Në tryezën e Armina Mevlanit: Si të gatuajmë ushqimin e preferuar të fashionista-s shqiptare
Ushqimet janë dashuria më e madhe , pa të cilën askush nuk jeton dot. Dhe veç kësaj të gjithë kanë një ushqim të preferuar pas të cilit “vdesin” sa herë e kanë në tavolinë. Edhe fashionista e famshme shqiptare Armina Mevlani ka zbuluar ushqimin e preferuar për revistën “Shije” duke treguar se specat e mbushur janë të preferuarit e saj.
Ky gatim i shijshëm tradicional përgatitet shumë thjeshtë dhe recetën e gjeni mëposhtë:
Ingredientët
4 speca jeshilë
200 gr fileto pule
1 kokërr qepë
150 gr qiqra (të ziera)
400 gr oriz
1 karrotë
1 tufë majdanoz
1 spec i kuq
Vaj ulliri
1 lugë gjelle gjalpë
Kripë
Piper
800 ml ujë (i nxehtë)
100 gr salcë domatesh
Udhëzimet
1
Skuqni specat për mbushje për pak minuta dhe hiqini mënjanë.
2
Në një tigan të thellë gatuani mishin e pulës dhe pasi të marrë ngjyrë shtoni qepën e grirë hollë, specin e kuq dhe karrotën e prera në kubikë.
3
Pas pak minutash shtoni qiqrat e qëruara, orizin e majdanozin dhe përzieni mirë të gjithë përbërësit.
4
Përgatitni tavën në të cilën vendosni specat, filloni ti mbushni me perimet dhe orizin e gatuar.
5
Pjesën e mbetur të përgatitjes shtojeni në tavë, hidhni ujë të nxehtë dhe kripë.
6
Vendoseni të piqet për 40 minuta në 180 gradë duke e kontrolluar herë pas herë orizin që të mos thahet.
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment