Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën deri në 180 ° C.
Lyejeni me vaj tavën e posaçme 12 vendëshe për muffins.
Në një tas bashkoni miellin, sheqerin dhe pluhurin e pjekjes.
Përzijini mirë dhe shtoni vezët, mjaltin, xhenxhefilin dhe gjalpin.
Pastaj shtoni ujin dhe përzijini deri sa brumi të bëhet homogjen.
Brumin e përgatitur hidheni nëpër vendet e tavës dhe piqini për 20 - 25 minuta, deri sa të marrin ngjyrë kafe të errët.
Pasi t'i nxirrni nga furra lerini 10 minuta të ftohen dhe vendosini në një enë të ftohtë.
Para se ti shërbeni hishni pak sheqer pluhur mbi muffins.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment