500 gr mish qingji pa kocka, mundësisht nga kofsha, i prerë në kubikë
300 gr patate të ëmbla, të prera në kubikë të vegjël
2 lugë ҫaji koriander
2 lugë ҫaji kanellë
1lugë gjelle pure domateje
50 gr hurma arabie pa fara
2 lugë gjelle majdanoz i grirë
Në një tigan të madh ngrohni vajin, shtoni qepën dhe mishin e qingjit dhe skuqini shpejt derisa mishi të marrë një ngjyrë të lehtë kafe.
Shtoni patatet e ëmbla dhe erëzat dhe trazojini mirë. Hidhini 425 ml ujë të valuar, purenë e domates dhe lereni të ziejë.
Mbulojeni dhe uleni zjarrin. Lëreni për 15 minuta derisa patatet dhe mishi të jenë zbutur. Në 10 minutat e fundit shtoni dhe hurmat. Spërkateni me majdanoz të grirë dhe shërbejeni me pilaf ose kuskus.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento