500 gr mish qingji pa kocka, mundësisht nga kofsha, i prerë në kubikë
300 gr patate të ëmbla, të prera në kubikë të vegjël
2 lugë ҫaji koriander
2 lugë ҫaji kanellë
1lugë gjelle pure domateje
50 gr hurma arabie pa fara
2 lugë gjelle majdanoz i grirë
Në një tigan të madh ngrohni vajin, shtoni qepën dhe mishin e qingjit dhe skuqini shpejt derisa mishi të marrë një ngjyrë të lehtë kafe.
Shtoni patatet e ëmbla dhe erëzat dhe trazojini mirë. Hidhini 425 ml ujë të valuar, purenë e domates dhe lereni të ziejë.
Mbulojeni dhe uleni zjarrin. Lëreni për 15 minuta derisa patatet dhe mishi të jenë zbutur. Në 10 minutat e fundit shtoni dhe hurmat. Spërkateni me majdanoz të grirë dhe shërbejeni me pilaf ose kuskus.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento