Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 250 gradë.
Mbuloni patatet me ujë të ftohtë në një tenxhere dhe kriposni ujin.
Vijeni tenxheren mbi ngrohjen mesatare dhe lereni rreth 8 minuta, pastaj vendoseni mënjanë.
Hidhni gjethet e rozmarinës, hudhrat, 2 lugë çaji kripë dhe piperin e kuq piper në një bord prerjeje, pastaj prisni mishin me një thikë.
Transferoni pasten në një tas.
Përzijeni mishin në lëngun e limonit dhe vajit të ullirit dhe hidheni në tigan.
Lereni të gatuhet deri sa të marrë ngjyrë kafe ,rreth 5 minuta.
Kthejeni mishin nga ana tjetër, shtoni kërpudhat dhe patatet në tigan dhe rreshkisni me lëngun e limonit të mbetur.
Shtoni copëzat e rozmarinës dhe gjysmën e limonit të shtrydhur në tigan.
Futeni mishin në furrë të piqet 20 - 25 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment