Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Në një tenxhere të madhe, mbi nxehtësinë mesatare vini vajin të ngrohet.
Shtoni qepët dhe specin dhe gatuajini deri sa të zbutet, rreth 5 minuta.
Shtoni hudhër, rigon, dhe qimnon dhe vazhdoni gatuajini për 1 minutë.
Shto specin djegës, mishin e pulës, supën e pulës dhe shtoni kripë dhe piper.
Lerini të vlojnë, pastaj zvogëloni nxehtësinë dhe ziejini edhe për 10 - 12 minuta, derisa mishi të jetë i butë.
Transferojeni pulën në një pjatë dhe copëtojeni mishin.
Kthejeni në tenxhere dhe shtoni fasulet e bardha dhe misrin.
Lerini të ziejnë edhe 10 minuta.
Fikni nxehtësinë dhe përzieni salcë kosi në tenxheren me mish.
Hidheni në pjatë dhe dekorojeni me majdanoz .
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment