Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Marinoni mishin e derrit me piper dhe kripë.
Nxehni vaji në një tenxhere mbi nxehtësi të lartë dhe hidhni mishin e derrit të gatuhet nga të dyja anët për rreth 5 minuta.
Shtoni në tigan edhe gjethet e dafinës,qimnon, rigon dhe piper piper të kuq.
Shtoni lëng portokalli dhe qumësht.
Lëreni të vlojë mbi nxehtësi të lartë dhe ngadalë uleni ngrohjen.
Zijeni për rreth 2 orë deri sa mishi të zbutet.
Ngroheni furrën në 230 gradë C.
Hiqeni mishin e derrit nga lëngu.
Merrni yndyrnat e tenxheres dhe lyeni një tavë pjekje.
Transferoni copat e mishit të derrit në tavën e pjekjes.
Hidhni rreth 2 lugë gjelle të yndyrës mbi mishin.
Marinojeni me kripë nëse është e nevojshme.
Piqini në furrë të nxehur derisa mishi i derrit është thekur, rreth 15 minuta.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment