Mënyra gjeniale për të ringrohur picën që të duket si e sapobërë
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si?
Në mikrovalë brumi bëhet si gomë. Në furrë do të thahet shumë dhe as që e çojmë ndërmend tostierën sepse do ngjitet i gjithë djathi.
Mos u shqetësoni, sepse ka një mënyrë ideale për të ringrohur picën që të duket sikur sapo ka dalë nga furra. Ju duhet vetëm një tigan dhe pakëz ujë.
Vendosni fetat e picës në një tigan që nuk ngjit në nxehëtsi mesatare për disa minuta derisa pjesa e poshtme të bëhet pakëz korkante. Më pas, larg prej picës, hidhni pakëz ujë, ulni temperaturën e sobës dhe mbuloni tiganin me kapak.
Avujt e ujit do të ndihmojnë në shkrirjen e njëtrajtshme të djathit dhe pica juaj është gati, ashtu siç ishte kur sapo ju erdhi.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment