Mënyra e pagabueshme për të kuptuar nëse një vezë është e prishur apo jo
Vezët janë shndërruar në kryefjalën e ditëve të fundit për shkak të gripit të pulave që ka sjellë pakësim të ndjeshëm të sasisë në treg dhe rritjes së ҫmimit të tyre. Një gjë e tillë është shoqëruar dhe me frikë nga konsumatrët lidhur me cilësinë e tyre, pasi ka spekulime për tregtimin e vezëve të skaduara. Por si ta kuptojmë nëse një vezë është e prishur apo jo?
Ka një mënyrë shumë të thjeshtë për të kuptuar nëse vezët janë ende të konsumueshme apo jo. Hapeni vezën në një tas dhe kontrolloni të bardhën. Nëse e bardha e vezës ka marrë ngjyrë pak në rozë ose të ylbertë, është e qartë se ajo është prishur dhe konsumimi i saj do të sillte probleme me shëndetin. Gjithashtu, një tjetër tregues shumë i rëndësishëm është aroma e pakëndshme në momentin e thyerjes së vezës.
Një tjetër mënyrë për të kuptuar nëse vezët janë të freskëta apo jo pa i thyer ato, është që t’i vendosni në ujë. Nëse fundosen, do të thotë se janë të freksëta. Nëse pluskojnë, xhepi i ajrit që ato kanë në brendësi është zmadhuar aq shumë sa veza të mos fundoset, ҫka do të thotë se veza është e vjetër, por jo detyrimisht e prishur.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment