Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Vendosni një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe lyejeni me vaj.
2.Hidhni vezët të piqen në tigan.
3.Ndërkohë ngrohni furrën në temperaturë të lartë.
4.Organizoni tortillat në fletën e pjekjes me pergamenë.
5.Përhapni fasulet mbi tortilla dhe shtoni pak djathë.
6.Piqeni 2 – 3 minuta ose derisa djathi është shkrirë.
7.Hidhni vezët mbi tortilla dhe sipër hidhni salcë, krem kosi, avokado, qershi dhe qepë të njomë.
8.Shërbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento