Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini derisa të bluhen trashë.
Përzieni miellin e misrit dhe uthullën në një pastë. Në një tas të madh të pastër, rrihni të bardhat e vezëve derisa të formojnë maja të buta, më pas shtoni gradualisht sheqerin nga një lugë gjelle derisa të formohet një përzierje e fortë me shkëlqim.
Shtoni pjesën më të madhe të fistikëve në marengë, duke rezervuar rreth 2 lugë gjelle. Në fund shtoni përzierjen me miell misri. Hidheni përzierjen me lugë në tepsi për të bërë katër fole të mëdha marenge, duke përdorur pjesën e pasme të lugës për të zbrazur qendrat. Spërkateni me fëstëkët e rezervuar dhe piqini për rreth 45 minuta derisa të jenë të forta dhe të freskëta nga jashtë. Fikni furrën, por lërini marengat të thahen në nxehtësi derisa të ftohen plotësisht.
Për ta servirur, vendosni një marengë në secilën pjatë dhe hidhni në mes me pak lugë krem fresh. Hidhni mbi to frutat e pyllit dhe shërbejeni.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento