Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini derisa të bluhen trashë.
Përzieni miellin e misrit dhe uthullën në një pastë. Në një tas të madh të pastër, rrihni të bardhat e vezëve derisa të formojnë maja të buta, më pas shtoni gradualisht sheqerin nga një lugë gjelle derisa të formohet një përzierje e fortë me shkëlqim.
Shtoni pjesën më të madhe të fistikëve në marengë, duke rezervuar rreth 2 lugë gjelle. Në fund shtoni përzierjen me miell misri. Hidheni përzierjen me lugë në tepsi për të bërë katër fole të mëdha marenge, duke përdorur pjesën e pasme të lugës për të zbrazur qendrat. Spërkateni me fëstëkët e rezervuar dhe piqini për rreth 45 minuta derisa të jenë të forta dhe të freskëta nga jashtë. Fikni furrën, por lërini marengat të thahen në nxehtësi derisa të ftohen plotësisht.
Për ta servirur, vendosni një marengë në secilën pjatë dhe hidhni në mes me pak lugë krem fresh. Hidhni mbi to frutat e pyllit dhe shërbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento