Sugjerojmë:

Marengë me fëstëk dhe fruta pylli

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
1 ore e 30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
85 g fëstëkë
1 lugë miell misri
1 lugë gjelle uthull vere të bardhë
4 te bardha veze
200 gr sheqer pluhur i artë
200 ml krem fresh
450 g fruta pylli

Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni  fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini derisa të bluhen trashë.

Përzieni miellin e misrit dhe uthullën në një pastë. Në një tas të madh të pastër, rrihni të bardhat e vezëve derisa të formojnë maja të buta, më pas shtoni gradualisht sheqerin nga një lugë gjelle derisa të formohet një përzierje e fortë me shkëlqim.

Shtoni pjesën më të madhe të fistikëve në marengë, duke rezervuar rreth 2 lugë gjelle. Në fund shtoni përzierjen me miell misri. Hidheni përzierjen me lugë në tepsi për të bërë katër fole të mëdha marenge, duke përdorur pjesën e pasme të lugës për të zbrazur qendrat. Spërkateni me fëstëkët e rezervuar dhe piqini për rreth 45 minuta derisa të jenë të forta dhe të freskëta nga jashtë. Fikni furrën, por lërini marengat të thahen në nxehtësi derisa të ftohen plotësisht.

Për ta servirur, vendosni një marengë në secilën pjatë dhe hidhni në mes me pak lugë krem ​​fresh. Hidhni  mbi to frutat e pyllit dhe shërbejeni.

Komento