Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere vendosni ujin për të valuar.
2.Pasi uji të ketë valuar vendosni brokolin për të zierë.
3.Pasi të zihet merreni kullojeni dhe kalojeni në blender, duke i shtuar edhe djathin parmixhano.
4.Pasi të jetë krijuar një masë shtoni kripën, piperin, majdanozin dhe vajin e ullirit. I trazoni mirë dhe kështu sapo përgatitët një salcë.
5.Gjatë kësaj kohe vini makaronat të ziejnë.
6.Merrni salcën e përgatitur dhe vendoseni në një enë të thellë.
7.Sipër i shtoni makaronat e ziera më parë..
8.Pasi ti keni përzier mirë,shërbejini në një pjatë dhe sipër i shtoni pak djathë të grirë parmixhano.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment