Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan me ujë të valuar gatuani makaronat sipas udhëzimeve në paketim.
Ndërkohë në një tigan të thellë shkrini gjalpin dhe shtoni qepën e njomë. Gatuajeni për 5 minuta derisa të zbutet.
Shtoni bizelet, salmonin, mascarponen dhe 50 ml ujë. Thërrmoni në të dhe koncentratin.
Gatuajini për 3-4 minuta derisa salmoni të jetë gati dhe shtoni pak piper dhe kripë nëse ka nevojë.
Shtoni makaronat e gatuara në tigan dhe trazojini mirë.
Shërbejini me pak qepë të njomë të grirë përsipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento