Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan me ujë të valuar gatuani makaronat sipas udhëzimeve në paketim.
Ndërkohë në një tigan të thellë shkrini gjalpin dhe shtoni qepën e njomë. Gatuajeni për 5 minuta derisa të zbutet.
Shtoni bizelet, salmonin, mascarponen dhe 50 ml ujë. Thërrmoni në të dhe koncentratin.
Gatuajini për 3-4 minuta derisa salmoni të jetë gati dhe shtoni pak piper dhe kripë nëse ka nevojë.
Shtoni makaronat e gatuara në tigan dhe trazojini mirë.
Shërbejini me pak qepë të njomë të grirë përsipër.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento