Rrihni së bashku të bardhat e vezëve dhe sheqerin pluhur në një tas të madh për 2-3 minuta derisa të bëhen të lehta dhe të shkumëzuara dhe sheqeri të jetë tretur. Shtoni kokosin, pak kripë dhe vaniljen dhe më pas përzieni derisa të bashkohen. Lëreni të qëndrojë për 10 minuta.
Ngroheni furrën në 170 gradë. Shtroni një tavë pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni lugë çaji nga përzierja dhe rrotullojini në topa kompakte, më pas vendosini në tavën e përgatitur. Piqeni për 10-12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
Lëreni në tavë të ftohet plotësisht. Shkrini çokollatën në një enë rezistente ndaj nxehtësisë mbi një tigan me ujë të zier, duke u siguruar që tasi të mos prekë ujin. Hidheni çokollatën e shkrirë në një tas të vogël, më pas zhytni pjesën e poshtme të çdo biskote të ftohur në çokollatë dhe fshijeni çdo tepricë. Vendoseni në një fletë për pjekje, me anën e çokollatës lart, më pas vendoseni në frigorifer për 20 minuta ose derisa të mpikset.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento