Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Rrihni së bashku të bardhat e vezëve dhe sheqerin pluhur në një tas të madh për 2-3 minuta derisa të bëhen të lehta dhe të shkumëzuara dhe sheqeri të jetë tretur. Shtoni kokosin, pak kripë dhe vaniljen dhe më pas përzieni derisa të bashkohen. Lëreni të qëndrojë për 10 minuta.
Ngroheni furrën në 170 gradë. Shtroni një tavë pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni lugë çaji nga përzierja dhe rrotullojini në topa kompakte, më pas vendosini në tavën e përgatitur. Piqeni për 10-12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
Lëreni në tavë të ftohet plotësisht. Shkrini çokollatën në një enë rezistente ndaj nxehtësisë mbi një tigan me ujë të zier, duke u siguruar që tasi të mos prekë ujin. Hidheni çokollatën e shkrirë në një tas të vogël, më pas zhytni pjesën e poshtme të çdo biskote të ftohur në çokollatë dhe fshijeni çdo tepricë. Vendoseni në një fletë për pjekje, me anën e çokollatës lart, më pas vendoseni në frigorifer për 20 minuta ose derisa të mpikset.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento