Rrihni së bashku të bardhat e vezëve dhe sheqerin pluhur në një tas të madh për 2-3 minuta derisa të bëhen të lehta dhe të shkumëzuara dhe sheqeri të jetë tretur. Shtoni kokosin, pak kripë dhe vaniljen dhe më pas përzieni derisa të bashkohen. Lëreni të qëndrojë për 10 minuta.
Ngroheni furrën në 170 gradë. Shtroni një tavë pjekjeje me letër pjekjeje. Hidhni lugë çaji nga përzierja dhe rrotullojini në topa kompakte, më pas vendosini në tavën e përgatitur. Piqeni për 10-12 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë.
Lëreni në tavë të ftohet plotësisht. Shkrini çokollatën në një enë rezistente ndaj nxehtësisë mbi një tigan me ujë të zier, duke u siguruar që tasi të mos prekë ujin. Hidheni çokollatën e shkrirë në një tas të vogël, më pas zhytni pjesën e poshtme të çdo biskote të ftohur në çokollatë dhe fshijeni çdo tepricë. Vendoseni në një fletë për pjekje, me anën e çokollatës lart, më pas vendoseni në frigorifer për 20 minuta ose derisa të mpikset.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento