Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 220 gradë C.
Hiqni gjethet nga lulelakra dhe hiqni bazën.
Priteni lulelakrën në gjysmë, pastaj në katër feta.
Vendosni këto në një tavë pjekjeje, lyejini me vaj dhe shtoni piper.
Mbulojeni mirë tavën e pjekjes me fletë metalike dhe gatuajeni për 12 minuta.
Hiqini nga furra, hiqni fletën metalike dhe ulni nxehtësinë në 180 gradë C.
Piqeni deri sa lulelakra të marrë ngjyrë të artë.
Vendosni pak djathë taleggio, një fetë me proshutë dhe një lugë krem në çdo copë lulelakër.
Shtoni pak djathë gruyère, pasta kthejeni në furrë.
Gatuajeni për 8 minuta ose derisa lulelakra të marrë ngjyrë të artë dhe djathi është shkrirë.
Pjesët e lulelakrës duhet të jenë tërësisht të buta.
Shërbejeni menjëherë me rukola.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment