Limonatë e shëndetshme dhe e freskët shtëpie. Recetë nga Blerina Bombaj
Po vjen vera dhe bashkë me të nxehtin, edhe nevoja për t’u freskuar e hidratuar, por edhe tundimi për pije freskuese që shpesh kanë efekt të kundërt për shkak të sheqernave të shtuara, ngjyruesve artificialë e konservantëve.
Dietologia dhe nutricionistja Blerina Bombaj na rrëfen sekretin e një limonite të freskët, natyrale dhe të shëndetshme të përgatitur në fermën e saj. Me shije limoni, nenexhiku, ujë të gazuar dhe një lugë sheqer, kjo limonatë është version shumë herë më i shëndetshëm i limonatave të gazuara në kanaçe të cilat përmbajnë 12 lugë sheqer, siç sqaron ajo në një koment.
“Limonata e shtëpisë : nenexhik, limon, pak sheqer dhe uje Glina”, shkruan Blerina në Instagram.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Lini një koment