Limonatë e shëndetshme dhe e freskët shtëpie. Recetë nga Blerina Bombaj
Po vjen vera dhe bashkë me të nxehtin, edhe nevoja për t’u freskuar e hidratuar, por edhe tundimi për pije freskuese që shpesh kanë efekt të kundërt për shkak të sheqernave të shtuara, ngjyruesve artificialë e konservantëve.
Dietologia dhe nutricionistja Blerina Bombaj na rrëfen sekretin e një limonite të freskët, natyrale dhe të shëndetshme të përgatitur në fermën e saj. Me shije limoni, nenexhiku, ujë të gazuar dhe një lugë sheqer, kjo limonatë është version shumë herë më i shëndetshëm i limonatave të gazuara në kanaçe të cilat përmbajnë 12 lugë sheqer, siç sqaron ajo në një koment.
“Limonata e shtëpisë : nenexhik, limon, pak sheqer dhe uje Glina”, shkruan Blerina në Instagram.
Mollët i vendosim në një tavë dhe i përziejmë me sheqerin kaf dhe kanellën. Në një tas, përziejmë miellin dhe sheqerin e bardhë. Shtojmë gjalpin dhe e punojmë me gishta derisa të formohen thërrime si rërë e trashë. Hedhim...
Shkrijmë çokollatën në banjë marie dhe e lëmë të ftohet paksa. Ndërkohë, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të bëhen të hapura në ngjyrë dhe i shtojmë te çokollata e shkrirë. Shtojmë edhe lëngun e portokallit, nëse...
Grijmë biskotat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. I shtypim në një tavë të rrumbullakët (diametri 20-22 cm) dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta. Në një tas, rrahim kremin e djathit me sheqerin derisa të bëhet...
Lini një koment