Lëkurat e hudhrës. Pse duhet t’i ruajmë dhe të gatuajmë me to?
Hudhrat e përmirësojnë shumë shijen e pjatave tona, përpos vlerave ushqimore që kanë. Por ne i përdorim të qëruara dhe lëkurat e tyre i hedhim në plehra. Ky është një gabim!
Lëkurat e hudhrave nuk duhen hedhur në plehra, janë diçka që mund të gatuhen dhe mund të marrim shumë shije prej tyre. Përdorimi i tyre e çon në një tjetër nivel përdorimin e hudhrës në receta. Nëse ju duhet të grini apo të shtypni hudhra, futini lëkurat e tyre në një qese dhe ngrijini në frigorifer. Herës tjetër që do të bëni brodo perimesh ose mishi, mund t’i shtoni dhe ato. Futini bashkë me erëzat e tjera në një napë djathi në mënyrë që të mos e keni të vështirë t’i largoni nga bordoja më pas.
Lëkurat e hudhrave kanë benefite për shëndetin gjithashtu. Përmbajnë vitaminë A dhe C si dhe antioksidantë me veti anti-inflmatore si fenilpropanoidet. Mund t’i shtypni lëkurat e hudhrës me një mortajë dhe t’i shtoni në brumin e bukës për ta pasuruar atë me nutrinetë. Lëkura e hudhrës është shume e dobishme kur piqni hudhrat sepse mund ta mbani kokën të paprekur dhe të merrni aq thelpinj sa dëshironi.
Stresi është një pjesë e pandashme e jetës së përditshme, por kur nuk menaxhohet siç duhet, mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Në këtë artikull, do të zbuloni disa mënyra praktike për të menaxhuar stresin...
Fryrja e stomakut është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz dhe shpesh lidhet me zakone të përditshme ushqimi apo mënyrën e jetesës. Nëse dëshironi të ndiheni më rehat dhe të përmirësoni tretjen tuaj, këto këshilla mund t’ju...
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Lini një koment