Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Fillimisht ziejmë fletët e lazanjës për 5-6 minuta në ujë të bollshëm me kripë. Pasi i heqim nga zjarri i vendosim në ujë të ftohtë me akull.
Në një tas trazojmë hudhrën e grirë hollë, majdanozin dhe gjizën pa kripë.
I trazojmë mirë duke krijuar një masë homogjene në formë pureje.
E rregullojmë me kripë dhe piper dhe këtë masë e vendosim mbi 4 fletë lazanjë duke realizuar një lazanjë me dy tre shtresa sipas dëshirës.
Pas çdo mbushjeje vendosim nga një gjethe borziloku dhe një fetë djathë kaçkavall të butë.
Në shtresën e fundit vendosim djathin mozzarella dhe borzilok.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment