2 kanaçe x 400 g domate të konservuara të grira me hudhër dhe borzilok
200 gr spinaq bebe
500 gr ravioli me spinaq dhe rikota (ose çdo shije që ju pëlqen)
75 g përzierje çedar të grirë dhe mocarela
Ngrohni një lugë vaj në një tigan. Hiqni mishin nga lëkura e salsiçeve dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë kafe, duke përdorur një lugë druri për ta copëtuar. Shtoni domatet dhe një gjysmë kanaçe me ujë dhe rregulloni me kripë. Gatuajini për 20 minuta.
Ndërkohë vendosni spinaqin në një kullesë. Hidhni mbi të ujë të valuar që të zbutet. Lëreni të ftohet, më pas shtrydhni sa më shumë nga uji i tepërt.
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni një të tretën e salcës në një enë pjekjeje mesatare (rreth 18 x 20 cm). Hidhni sipër një të tretën e spinaqit dhe një të tretën e raviolit, më pas shpërndani sipër pak djathë. Përsëritni shtresat dy herë, duke u siguruar që shtresa e fundit e raviolit të jetë futur në salcë. Piqeni për 35-40 minuta. Mbulojeni nëse pjesa e sipërme fillon të errësohet shumë. Ruhet në frigorifer deri në dy muaj.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
Komento