2 kanaçe x 400 g domate të konservuara të grira me hudhër dhe borzilok
200 gr spinaq bebe
500 gr ravioli me spinaq dhe rikota (ose çdo shije që ju pëlqen)
75 g përzierje çedar të grirë dhe mocarela
Ngrohni një lugë vaj në një tigan. Hiqni mishin nga lëkura e salsiçeve dhe skuqeni derisa të marrë ngjyrë kafe, duke përdorur një lugë druri për ta copëtuar. Shtoni domatet dhe një gjysmë kanaçe me ujë dhe rregulloni me kripë. Gatuajini për 20 minuta.
Ndërkohë vendosni spinaqin në një kullesë. Hidhni mbi të ujë të valuar që të zbutet. Lëreni të ftohet, më pas shtrydhni sa më shumë nga uji i tepërt.
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni një të tretën e salcës në një enë pjekjeje mesatare (rreth 18 x 20 cm). Hidhni sipër një të tretën e spinaqit dhe një të tretën e raviolit, më pas shpërndani sipër pak djathë. Përsëritni shtresat dy herë, duke u siguruar që shtresa e fundit e raviolit të jetë futur në salcë. Piqeni për 35-40 minuta. Mbulojeni nëse pjesa e sipërme fillon të errësohet shumë. Ruhet në frigorifer deri në dy muaj.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento