Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngroheni furrën në 350º.
Në një tigan të madh mbi ngrohjen mesatare, hidhni vajin të ngrohet.
Shtoni qepët dhe gatuajeni deri sa të zbutet 5 minuta.
Shtoni qimnon, pluhur djegës, kripë dhe piper.
Shto koncentrat viçi dhe gatuajeni deri sa nuk është më rozë, 8 minuta.
Në një tas të vogël, hidhni së bashku gjizë, salcë kosi dhe vezë.
Shtoni kripë dhe piper.
Në një pjatë të madhe pjekje ose tavë, përhapni një shtresë të hollë salce.
Shtroni sipër një shtresë me kungull të njomë, përzierjen me salcë kosi, koncentrat viçi, çedar dhe Monterey Jack.
Përsëriteni derisa të përdoren të gjithë përbërësit, duke përfunduar me një petë kungulli të njomë.
Piqeni derisa petët janë zbutur dhe djathi është bërë flluska, 25 minuta.
Sipër hidhni salcë kosi dhe majdanoz dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment