6 fletë makarona kaneloni ose 3 fletë makarona lazanja
150 gram djathë mocarela
majdanoz
Filloni duke përgatitur perimet, qëroni dhe copëtoni në copa të vogla dhe uniforme.
1) Hapi i parë, perimet
Nxehni një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni gjalpë ose vaj për të gatuar perimet, pasi të jenë shkrirë dhe të nxehta, shtoni me kujdes qepët e grira, i trazoni që të shpërndahen në mënyrë të barabartë në tigan. Gatuajini ato për rreth 4 minuta.
Pasi qepët të jenë zier për rreth 4 minuta në zjarr mesatar të ulët, mund të shtoni karotat dhe selinonë.
2) Hapi i dytë, hudhra
Gatuajini derisa të zbuten, vendosni një kapak sipër tiganit për të ndihmuar në këtë hap. Shtoni hudhrën e grirë në tigan. E gatuajmë derisa të ketë aromë.
3) Hapi i tretë, viçi
Shtoni mishin e grirë në tigan duke e përhapur në mënyrë të barabartë dhe përdorni një shpatull për të ndarë mishin e grirë në copa më të vogla ndërsa gatuhet.
Gatuani viçin mbi nxehtësinë mesatare, duke e përzier herë pas here derisa të marrë ngjyrë kafe. Duhet të zgjasë rreth 6 minuta. Shtoni erëzat dhe ziejini edhe 1 minutë.
4) Hapi i katërt, salcë domate
Ju mund ta bëni salcën e domates ose ta blini.
Shtoni mish viçi dhe i jepni një përzierje të mirë derisa të kombinohet mirë.
5) Hapi i pestë, salcë beshamel
Për të bërë salcën beshamel në shtëpi, filloni duke e ngrohur tiganin në sobë mbi nxehtësinë mesatare me pak gjalpë sipër. Pasi gjalpi të jetë shkrirë, shtoni miellin dhe gatuani në zjarr mesatar të ulët për rreth 4 minuta, mos e ndaloni së përzieri miellin përndryshe mund të digjet.
6) Hapi i gjashtë, salcë beshamel
Pastaj mund të vazhdoni dhe shtoni qumështin dhe përzieni, gatuajeni salcën për rreth 5 deri në 7 shtatë minuta ose derisa të trashet në konsistencën tuaj të dëshiruar. Përzieni vazhdimisht që salca të gatuhet në mënyrë të barabartë dhe të mos ngjitet në tigan. Pasi të jetë gati shtoni arrëmyshk.
Nëse vëreni ndonjë gungë në salcën tuaj beshamel, mund ta kulloni përmes një sitë rrjete të imët.
7) Hapi i shtatë, shtresa
Ngrohni furrën tuaj paraprakisht në 240 gradë C
Në tavë shtoni salcën beshamel në fund, petët, mishin e viçit dhe më pas lyeni me salcë beshamel.
8) Hapi i tetë, shtresa
Shtoni fletën tuaj të lazanjës, më shumë mish viçi të bluar, beshamel, makarona dhe më shumë salcë beshamel. Mbi atë me pak djathë mocarela.
9) Hapi i nëntë, piqni
Pasi lazanja juaj të jetë mbledhur dhe gati për t’u pjekur, vendoseni në pjesën e sipërme të furrës. Sigurohuni që furra të jetë e ndezur (nxehtësia e lartë) sepse nuk duam ta pjekim të gjithën, thjesht duam t’i japim djathit atë ngjyrë të bukur.
piqni në 240 gradë C, duhet t’ju duhen rreth 5 deri në 8 minuta për të arritur atë ngjyrë.
Lërini lazanjat të qëndrojnë për disa minuta përpara se t’i prisni, kjo do ta ndihmojë të ngjitet dhe ta bëjë më të lehtë prerjen dhe servirjen. Shtoni sipër majdanoz të grirë. 👩🏼🍳
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento