Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim.
Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i përziejmë me djathin parmixhan dhe piper të zi. Kur spagetit janë gati, i kullojmë dhe i shtojmë në tiganin me pancetta, duke e përzier mirë. Hiqni tiganin nga zjarri dhe shtoni përzierjen me vezë dhe djathë, duke përzier shpejt për të krijuar një salcë të butë dhe kremoze.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si drekë ose darkë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento