Kush do Pasta Carbonara?

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
25 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
550 kcal për porcion
Spageti (400 g)
Pancetta (150 g)
Vezë (4 të mëdha)
Djathë parmixhan i grirë (100 g)
Hudhër (1 thelpi)
Kripë dhe piper i zi sipas shijes
Vaj ulliri

Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim.

Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i përziejmë me djathin parmixhan dhe piper të zi. Kur spagetit janë gati, i kullojmë dhe i shtojmë në tiganin me pancetta, duke e përzier mirë. Hiqni tiganin nga zjarri dhe shtoni përzierjen me vezë dhe djathë, duke përzier shpejt për të krijuar një salcë të butë dhe kremoze.

Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si drekë ose darkë.

Komento