Krem xhinxheri me çokollatë, receta e një ëmbëlsire të thjeshtë e plot shije
400 gr çokollatë e zezë
4 të verdha vezësh
400 ml pana e freskët
1 lugë kafeje xhinxher i freskët
3 të bardha vezësh
Pak çokollatë të zezë në copëza
1.Grini në copa çokollatën e errët dhe shkrijeni në banjëmari derisa të merrni një krem të butë e homogjen.
2.Hiqeni nga banjëmaria, hidheni në një enë dhe lëreni të ftohet duke e përzier herë pas here.
3.Me një rrahëse, rrihini 4 të verdha vezë me 100 ml pana të freskët derisa të përftoni një shkumë, shtoni çokollatën e shkrirë, një lugë kafeje xhinxher të freskët të grirë imët dhe vazhdoni t’i rrihni me rrahëse derisa përzierja të jetë homogjene.
4.Shtoni dhe të bardhat e vezëve të rrahura bashkë me panën e mbetur.
5.Transferojeni kremin nëpër tasa individualë, mbulojini me qese kuzhine dhe lërini në frigorifer për të paktën 3-4 orë.
6.Pas kësaj kohe, shërbejini duke i dekoruar me copëza çokollate të zezë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment