1.Në një tenxhere, përzieni kafen me panën dhe 3 lugë sheqer. Gatuajini në banjëmari për 3 minuta duke i përzier vazhdimisht me një lugë druri, më pas shtoni të verdhat e vezëve të cilat i keni rrahur më parë me sheqerin e mbetur.
2.Vazhdoni edhe pak gatimin, gjithnjë duke e përzier me lugë druri në zjarr të ulët derisa kremi të trashet (kujdesuni që të mos marrë valë) për çerek ore.
3.Ndajeni kremin e kafesë në katër kupa qelqi, lëreni të ftohet dhe dekoroni çdo porcion me një biskotë ose kokrra kafeje të mbuluara me çokollatë.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment