1/4 filxhan lëng të freskët mandarine ose portokalli
Piper i sapo bluar
Vaj vegjetal, për skarë
Bëni bashkë pulën, qepën, hudhrën, xhinxherin, salcën e sojës, lëngun dhe 1 lugë çaji piper në një qese plastike të madhe që mbyllet. Mbylleni dhe tundeni për të lyer pulën me marinadë.
Lëreni në frigorifer 1 orë ose gjatë gjithë natës.
Ngrohni paraprakisht një skarë në nxetësi mesatare dhe lyejeni me vaj. Shtrijeni pulën në skarë me anën e lëkurës poshtë derisa të vijëzohet, 5 deri në 6 minuta.
Kthejeni dhe vazhdoni të piqni në skarë derisa të gatuhet, rreth 5 minuta të tjera. Lëreni të pushojë 5 minuta para se ta shërbeni.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento