Kofsha pule të shijshme me xhinxher dhe hudhër

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
6 kofshë pule pa kocka me lëkurë
1 filxhan qepë të kuqe të prerë hollë
2 lugë hudhër të grirë
2 lugë gjelle xhenxhefil të qëruar i grirë
1/4 filxhan salcë soje
1/4 filxhan lëng të freskët mandarine ose portokalli
Piper i sapo bluar
Vaj vegjetal, për skarë

Bëni bashkë pulën, qepën, hudhrën, xhinxherin, salcën e sojës, lëngun dhe 1 lugë çaji piper në një qese plastike të madhe që mbyllet. Mbylleni dhe tundeni për të lyer pulën me marinadë.

Lëreni në frigorifer 1 orë ose gjatë gjithë natës.

 Ngrohni paraprakisht një skarë në nxetësi mesatare dhe lyejeni me vaj. Shtrijeni pulën në skarë me anën e lëkurës poshtë derisa të vijëzohet, 5 deri në 6 minuta.

Kthejeni dhe vazhdoni të piqni në skarë derisa të gatuhet, rreth 5 minuta të tjera. Lëreni të pushojë 5 minuta para se ta shërbeni.

Komento