Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare, ngrohni 1 lugë gjelle vaj.
Shtoni kofshat e pulës, shtoni kripë dhe piper dhe lerini të gatuhen deri sa të marrin ngjyrë të artë, rreth 3 minuta në secilin krah.
Ndërkohë, në një tenxhere të ngadaltë të madhe, hidhni patatet me 2 lugë gjelle vaj, gjalpë, hudhër, trumzë, majdanoz, parmixhano dhe marinojini me kripë dhe piper.
Shto kofshat e pulës dhe gatuajini në nxehtësi të lartë për 4 orë ose të ulët për 8 orë, derisa patatet dhe mishi i pulës janë gatuar plotësisht.
Garnizoni me djathë parmixhano para se ta shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment