Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe të jenë më të buta.
Pasi të kenë qëndruar mjaftueshëm, i shpëlajmë me ujë të ftohtë dhe i thajmë me peshqir kuzhine. Vendosim kofshët në një tenxhere dhe i mbulojmë me dhjamë pate ose gjalpë të shkrirë. Shtojmë hudhrat e shtypura, trumzën, gjethet e dafinës dhe piperin e zi.
Gatuajmë kofshët në temperaturë shumë të ulët, për rreth 2 orë, derisa të jenë të buta dhe të shkëputen lehtë nga kocka. Pasi të jenë gatuar, i nxjerrim nga dhjami dhe i vendosim në një tavë për pjekje.
Për t’i bërë krokante, i vendosim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 10-15 minuta, derisa lëkura të bëhet e artë dhe krokante.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose perime të pjekura. Konsumohet si pjatë kryesore.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento