Kofsha pule confit

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
2 orë 30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
800 kcal për porcion
Kofsha pule (4 copë)
Dhjamë pate ose gjalpë i shkrirë (500 g)
Hudhër (6-8 thelpinj, të shtypur)
Kripë e trashë (4 lugë gjelle)
Trumzë e freskët (2 degë)
Gjethe dafine (2)
Piper i zi (i shtypur)

Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe të jenë më të buta.

Pasi të kenë qëndruar mjaftueshëm, i shpëlajmë me ujë të ftohtë dhe i thajmë me peshqir kuzhine. Vendosim kofshët në një tenxhere dhe i mbulojmë me dhjamë pate ose gjalpë të shkrirë. Shtojmë hudhrat e shtypura, trumzën, gjethet e dafinës dhe piperin e zi.

Gatuajmë kofshët në temperaturë shumë të ulët, për rreth 2 orë, derisa të jenë të buta dhe të shkëputen lehtë nga kocka. Pasi të jenë gatuar, i nxjerrim nga dhjami dhe i vendosim në një tavë për pjekje.

Për t’i bërë krokante, i vendosim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 10-15 minuta, derisa lëkura të bëhet e artë dhe krokante.

Shoqërohet me: Pure patatesh ose perime të pjekura. Konsumohet si pjatë kryesore.

Komento