Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe të jenë më të buta.
Pasi të kenë qëndruar mjaftueshëm, i shpëlajmë me ujë të ftohtë dhe i thajmë me peshqir kuzhine. Vendosim kofshët në një tenxhere dhe i mbulojmë me dhjamë pate ose gjalpë të shkrirë. Shtojmë hudhrat e shtypura, trumzën, gjethet e dafinës dhe piperin e zi.
Gatuajmë kofshët në temperaturë shumë të ulët, për rreth 2 orë, derisa të jenë të buta dhe të shkëputen lehtë nga kocka. Pasi të jenë gatuar, i nxjerrim nga dhjami dhe i vendosim në një tavë për pjekje.
Për t’i bërë krokante, i vendosim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 10-15 minuta, derisa lëkura të bëhet e artë dhe krokante.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose perime të pjekura. Konsumohet si pjatë kryesore.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento