Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe të jenë më të buta.
Pasi të kenë qëndruar mjaftueshëm, i shpëlajmë me ujë të ftohtë dhe i thajmë me peshqir kuzhine. Vendosim kofshët në një tenxhere dhe i mbulojmë me dhjamë pate ose gjalpë të shkrirë. Shtojmë hudhrat e shtypura, trumzën, gjethet e dafinës dhe piperin e zi.
Gatuajmë kofshët në temperaturë shumë të ulët, për rreth 2 orë, derisa të jenë të buta dhe të shkëputen lehtë nga kocka. Pasi të jenë gatuar, i nxjerrim nga dhjami dhe i vendosim në një tavë për pjekje.
Për t’i bërë krokante, i vendosim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 10-15 minuta, derisa lëkura të bëhet e artë dhe krokante.
Shoqërohet me: Pure patatesh ose perime të pjekura. Konsumohet si pjatë kryesore.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento