Sugjerojmë:

Këtë kombinim e duan të gjithë, peshk me patate në tavë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
40 min
Sugjerohet për:
4-5 persona
Kalori:
145
4-5 peshq
700 gr patate
1 kokërr limon i prerë në feta
Vaj ulliri
Kripë
Rozmarinë
2-3 gjethe dafine

Patatet i qërojmë, i presim në feta dhe i vendosim në një tavë ku më parë kemi shtruar letër pjekjeje.

Patateve u hedhim kripë, rozmarinë dhe vaj ulliri.

Peshkun e pastrojmë mirë me ujë të rrjedhshëm, përmes një thike të mprehtë i bëjmë dy-tre prerje anash në të dyja anët.

E kriposim, nëse preferoni mund të shtoni pak rozmarinë dhe gjethe dafine në mesin e të prerave.

Prisni një limon në feta të holla dhe vendosni dy feta brenda secilit peshk.

Vendosini peshqit mbi patatet në tavë.

Spërkateni peshkun me pak vaj ulliri dhe lëng limoni, shtoni në tavë një gotë me ujë dhe futeni të piqet në furrën e parangrohur derisa të marrë ngjyrën e artë të pjekjes.

Komento